GitarisT Blog Sayfası
Teknolojiye ve müziğe önem verin!
Teknolojiye ve müziğe önem verin!
50 yıldır bilim adamı yetiştiren laboratuar
Mesaj 07-08-2008 04:27 PM gönderen GitarisT
50 yıldır bilim adamı yetiştiren laboratuar
Hıfzıssıhha Laboratuarlarında her yıl, üniversitelerin lisans ve ön lisans programlarında okuyan onlarca genç mesleğe ilk adımlarını atıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü, yerel yönetimlerin sağlık alanındaki temel görevi olan halk sağlığını koruma çalışmalarını sürdürürken, gelecekte bu alanda hizmet verecek olan iş gücünün yetiştirilmesine de katkı sağlıyor. Hıfzıssıhha Laboratuarları’nda her yıl onlarca genç uygulamalı eğitim alıyor. Üniversitelerin; Kimya Mühendisliği, Kimyagerlik, Gıda Mühendisliği ile Gıda ve Kimya Teknikerliği gibi bölümlerinde okuyan öğrenciler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi laboratuarlarında gördükleri stajla kariyerlerine ilk adımlarını atıyor. Üniversite öğrencilerinin yanı sıra meslek liselerinin Gıda ve Kimya Teknisyenliği bölümlerinde okuyan öğrenciler de Hıfzıssıhha laboratuarlarında meslekle tanışıyor.
Türkiye’nin Tüm Üniversitelerinden öğrenci geliyor
Türkiye’nin dört bir yanında üniversite eğitimlerini sürdüren öğrenciler, her yıl şubat ayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne staj başvurusu yapıyor. Sağlık ve Hıfzıssıhha Müdürlüğü tarafından belirlenen kontenjan dâhilinde staj başvuruları kabul edilen öğrencilerden lisans eğitimi alanlar 30 iş günü, ön lisans programlarında okuyan öğrenciler ise 40 iş günü Hıfzıssıhha laboratuarlarında staj yapıyor.
Yarım Asırda Binlerce Uzman Yetiştirildi
İlk olarak “Şehir Hıfzıssıhha Müessesesi” adıyla kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hıfzıssıhha Laboratuarları, kurulduğu 1952 yılından bu yana Türkiye’de sağlık alanında önemli çalışmalara imza atan binlerce uzmanın yetiştirilmesine katkıda bulundu.
41 Yıllık Hizmet Adamı : Emin BULUT
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hıfzıssıhha Laboratuarlarında 41 yıldır hizmet veren Emin Bulut Galatasaray Lisesi mezunu. Üniversite öğrenimini Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü’nde tamamlayan Emin Bulut, 41 yıldır Sağlık ve Hıfzıssıhha Laboratuarlarında İstanbullulara Hizmet veriyor. 41 yıllık hizmet süresinde yüzlerce öğrenciye kimya eğitimi veren Emin Bulut’un öğrencileri arasında akademik alanda kariyer sahibi birçok öğretim görevlisi bulunuyor.
Geleceğin Kimyagerleri Tuğba, Merve, Gülay…
Tuba Albayrak, Merve Murat ve Gülay Şen, birçok bilim adamının yetiştiği Hıfzıssıhha Laboratuarlarının şimdiki stajyer öğrencilerinden bazıları. Marmara Üniversitesi Kimya Bölümü 3. sınıf öğrencisi olan Tuğba Albayrak diğer arkadaşları gibi gelecekte alanında söz sahibi uzmanlar arasında yer almayı hedefliyor. Hıfzıssıhha Laboratuarlarında detaylı bir staj dönemi geçirdiklerini söyleyen Tuğba, bu çalışma ortamını kendilerine sağlayan yetkililere kendisi ve arkadaşları adına teşekkür ediyor.
Toplam Yorumlar 0




