Ana Sayfa   Forum   Bloglar   Albümler   Sinema   Yerli Dizi   Yabancı Dizi   Gruplar

AtaBB Forum   Türkçe-Turkish İngilizce-English

 Advanced Search

ATABB


Her Zaman Daha İyisini Arayanın

 

Geri Git   AtaBB Community > AtaBB Genel Konular > Bayanlarımız > Güzellik ve Bakım

Güzellik ve Bakım Bakım Güzellik Estetik Moda Giyim Aksesuarlar

Cevapla
 
LinkBack Konu araçları
Eski 12-12-2006, 11:02 PM   #1 (permalink)
Zero Relax
Best Member
 
User ID: 3
Giriş Tarihi: 20-10-2006
Yaş: 31
Mesajlar: 7,816
Standart Kadınlar strese daha dayanıklı!

Kadınlar strese daha dayanıklı!

Kadınların strese karşı erkeklere oranla daha dayanıklı olduğu, bazı hastalıklara daha az yakalandıkları ve daha uzun ömürlü oldukları belirtildi.

Stresle baş etmek için zaman zaman kas gevşetme ve solunum egzersizlerinin yapılması, kişinin dış ortama olumlu açıdan bakmaya çalışması öneriliyor.

Çalışmanın başarılı olabilmesi için bir miktar stres gerekiyor. Ancak, bunun belli bir düzeyi aşması kişinin dikkat, konsantrasyon ve çalışma isteğini azaltıyor. Herhangi bir olay, kişide strese neden olurken, aynı durum başka kişide etkiye neden olmayabiliyor. Bu durum, karşılaşılan olayın kişi için ne anlam ifade ettiğine bağlı olarak değişiyor.

Olay sırasında kişinin, çevresinde destek alabileceği yakınlarının olması, sosyo-ekonomik durumunun iyi olması ile mutlu bir evliliğinin bulunması, stresle baş etmesinde önemli rol oynuyor. Stresle mücadelede yaş da büyük önem taşıyor. İlerleyen yaş ile birlikte çalışma kapasitesinin düştüğü ve strese toleransın azaldığı belirtiliyor.

Cinsiyetin de strese karşı koymada belirleyici faktörler arasında yer aldığına dikkat çekilen internet sitesinde, “Kadınların erkeklere oranla strese daha dayanıklı oldukları, bunun sonucunda da daha uzun bir ömre sahip olup, bazı hastalıklara daha az yakalanıp, hastalıktan daha çabuk kurtuldukları bilinmektedir” deniliyor.

Stresle baş etmek için zaman zaman kas gevşetme ve solunum egzersizlerinin yapılması, kişinin dış ortama olumlu açıdan bakmaya çalışması öneriliyor.
__________________
Oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya konur...

Haberler Hakkındaki Şikayetler...



.
Zero Relax Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Etiketler
daha, dayanikli, kadinlar, strese

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık



Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 02:12 PM.


Desteklediklerimiz
Reseller Hosting, Dedicated Server, ahosting.biz, ozmena Forum, TVPano Forum, Xyeni, Number1Forum


Powered by vBulletin® Version 3.8.0 Copyright ©2000 - 2009, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO