Ana Sayfa   Forum   Bloglar   Albümler   Sinema   Yerli Dizi   Yabancı Dizi   Gruplar

AtaBB Forum   Türkçe-Turkish İngilizce-English

 Advanced Search

ATABB


Her Zaman Daha İyisini Arayanın

 

Geri Git   AtaBB Community > AtaBB Teknoloji > İnternet ve Network

İnternet ve Network Adsl, Yeni Teknolojiler, Güvenlik Sistemleri, Ag Sistemleri, Paylaşım Alanları

Konunun Derecesi - Kros Kablo Yapımı(Crossover).

Cevapla
 
LinkBack Konu araçları
Eski 03-12-2006, 06:54 PM   #1 (permalink)
Zero Relax
Best Member
 
User ID: 3
Giriş Tarihi: 20-10-2006
Yaş: 30
Mesajlar: 7,689
Standart Kros Kablo Yapımı(Crossover)

Kros (Crossover) kablo yapımı. İki bilgisyarı için hub olmadan sadece kablo aracılığıyla ağ kurma işlemi...

Kros Kablo Yapma

İki bilgisayarı birçok metot kullanarak birbirine bağlayabilirsiniz.(Doğrudan Kablo Bağlantısı,Hub ile bağlantı...v.b)Fakat bunlardan en sağlıklısı ve en performanslısı Ethernet kartı kullanarak yapılan bağlantıdır.Şu anda network ağları için kullanılan en yaygın sistemde Ethernet kartı kullanılarak yapılan sistemdir.



Artık bir işyerinde ve hatta evlerde en az iki tane bilgisayar olabiliyor.Bu iki bilgisayarı birbirine bağlayıp internet’e bir modem ile bağlanabilir,ağ üzerinde oyun oynayabilirsiniz.

Peki bunu nasıl yapabiliriz?Çok kolay bu işi en ucuz ve en basit şekilde yapmak iki Ethernet kartı ve bir kros ağ kablosu almak ile çözümlenebilir.Kros kablo iki tane Ethernetli bilgisayarı hub’a gerek kalmadan birbirine bağlamanıza yarayan kablodur.Bu kabloyu bilgisayar ürünleri satan yerlerden alabilirsiniz.Ama dikkat edilmesi gereken nokta patch kablo ile karıştırılmamasıdır.Patch kablo Hub kullanılarak yapılan bağlantılarda kullanan kablodur.Piyasada bulunması çok zor olan Kros kabloyu kendinizde yapabilirsiniz.Tabi bunun için biraz malzemeye ve cesarete ihtiyacınız olacak.Eğer ben bu işi yaparım diyorsanız hemen şu malzemeleri edinin ve işe başlayalım.

Malzeme Listesi
-Bir adet RJ-45 Pensesi
-Birkaç adet RJ-45 konnektörü
-İki bilgisayar arasındaki mesafeye uzunluğunda patch kablosu
-İki adet Ethernet kartı

Kablomuzu Hazırlayalım

1)Aldığımız patch kablosunun bir ucunu RJ-45 pensesi ile konnektörün hemen başladığı yerden kesin.Kablonun düz olarak kesilmesine dikkat edin.Kablo kesildikten sonra içindeki kabloların düz olması çok önemlidir.

2)Kabloyu kestikten sonra kablonun dış izolasyonunu iç kabloları zedelemeyecek şekilde serçe parmağınızın yarısı kadar sıyırın.Bu işlemi pensenin sıyırma yerini kullanarak daha rahat yapabilirisiniz.Uygun uzunluğu da kabloyu sıyırma bölümünün önündeki mandala dayayarak ayarlayabilirsiniz.

3)Şimdi kablo renklerine biraz değinelim.Kros kablonun normal ağ kablosundan (patch kablodan) farkı kablonun bir ucunun farklı oluşudur.Pin kablolarını anlamak için,bir RJ-45 konnektörünü yuvaya oturmasını sağlayan çıkıntısı sizden uzağa ve metal dişleri size bakacak şekilde yukarı doğru tutun.En soldaki pin 1 numaralı pindir.diğer pinler sırasıyla 2,3,4...,7,8 şeklinde devam eder.Bu patch kablolarında kullanılan bağlantı şeklidir.Kablonun her iki ucu da aynı şekilde bağlanmıştır.Biz kros kabloda bir ucu değiştireceğiz.Patch kablosunun 1 numaralı kablosunu 3 numarayla 2 numaralı kablosunu 6 numaralı kabloyla değiştirmemiz gerekmektedir.

4)Şimdi kestiğiniz kablo ucundaki tellerin büklümlerini açın ve düzleyin.Kros kablo şemasında gördüğünüz gibi kabloların yerlerini sıralayın.Daha sonra bir RJ-45 konnektörü alarak şekilde gördüğünüz gibi metal tarafları size doğru bakacak şekilde elinize alın ve kabloları sırasını bozmadan konnektörün içine itin ve iyice karşı tarafa dayayın.Şimdi RJ-45 pensesini elinize alın ve sıkıştırma yuvasına konnektörü koyarak sıkın.

Artık kablonuz hazır hale gelmiştir.Artık Ethernet kartınızı PC nize takarak sürücülerini tanıtıp gerekli ağ protokollerini yapıp bilgisayarlarınızı birbirine bağlayabilirsiniz
__________________
Oyun bitince şah da, piyon da aynı kutuya konur...

Haberler Hakkındaki Şikayetler...



.
Zero Relax Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Eski 09-01-2008, 03:40 PM   #2 (permalink)
vampires
Junior Member
 
User ID: 873
Giriş Tarihi: 17-04-2007
Mesajlar: 43
Standart

vay güzelmiş ama yinede denemek lazım paylaşım için tşkler
__________________
ELVEDA DÜNYA
vampires Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Etiketler
kablo, kros, yapimicrossover

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 07:18 PM.


Desteklediklerimiz
Reseller Hosting, Dedicated Server, ahosting.biz, ozmena Forum, TVPano Forum, Xyeni, Number1Forum


Powered by vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO