Ana Sayfa   Forum   Bloglar   Albümler   Sinema   Yerli Dizi   Yabancı Dizi   Gruplar

AtaBB Forum   Türkçe-Turkish İngilizce-English

 Advanced Search

ATABB


Her Zaman Daha İyisini Arayanın

 

Geri Git   AtaBB Community > AtaBB Teknoloji > İnternet ve Network

İnternet ve Network Adsl, Yeni Teknolojiler, Güvenlik Sistemleri, Ag Sistemleri, Paylaşım Alanları

Konunun Derecesi - İnternet Radyolarından Şarkı Çalın.

Cevapla
 
LinkBack Konu araçları
Eski 11-12-2006, 04:39 PM   #1 (permalink)
blueghost
Junior Member
 
User ID: 6
Giriş Tarihi: 22-10-2006
Mesajlar: 51
Standart İnternet Radyolarından Şarkı Çalın

İnternet Radyolarından Şarkı Çalın!!! Biliyorsunuz ki internet radyoları günümüzde çok yaygınlaştı. Ben de bu akımın içinde olan biri olarak çok fazla radyo kanalını internetten dinliyorum. Eğer mp3'lerle kıvranmayı, arşivinizle başa çıkmakta zorlanıyorsanız, dosya seçip, playlistler yaratmaktan sıkılmışsınızdır. En azından ben söylediğim durumdayım. Aşırı geniş bir mp3 veritabanımda dinlemek istediğim şarkıları bazen bulamıyorum bile.. (Hernekadar kaliteli yazılımlar kullanıyor olursanız olun..)
Bu durumda radyoları siz de seversiniz Şu an internette live365, southcast gibi çok fazla dizinde binlerce gerçek radyo ve sadece internetten dinlenebilen radyolar var.

Bu konuya değinmemi sağlayan şey şu; geçenlerde kütüphaneye sık sık gittiğim dönemde, akşamları evde dinlediğim radyodaki şeyleri kaydedip kütüphanede ders çalışırken dinlemek istemiştim. Kısa bir araştırma sonucu amacım şu idi, türü ne olursa olsun tek parça 100-200 mb'lık bi yayını kaydedip onu dinlemek istemiştim. Daha sonra bulduğum programlar, bu programların özellikleri sayesinde radyo yayınındaki her şarkıyı ayrı ayrı kaydedebildiğimizi gördüm.

Niye böyle bişey yapayım ki?
Radyoda çalan şarkılar elininzde var olssa bile dj'lerin yaptıkları playlist'lerdeki kadar uyumlu şarkıları yerleştiremeyebilirsiniz. Bunu yapmak için zamanınız olmaybilir. Veya bambaşka bir konu olarak, dinlediğiniz şarkıların artislerini adlarını bilmek isteyebilirsiniz. Mesela ben smooth jazz müziği radyoları kurcalarken keşfettim. Çalışırken mükemmel olduğunu anladım ve uzun süredir de dinleyicisiyim. Radyoda tamamen enstürimental şarkılar olduğundan ve dj konuşmaları geçmediğinden çalan şeylerin ne olduklarını bilmiyordum. Yani buna benzer mp3'ler aramak bile istesem bulamazdım. Neyse konuya dönelim.

Bu dökümanda neler olacak?
Bu dökümanda bir radyo kanalını nasıl bulacağımızı, nasıl kayıt edeceğimizi göstereceğim size.

Neye ihtiyacımız var?
Basit olan bir freeware program olan CastRipper'i edinmeniz gerekiyor. http://www.mini-stream.net/cast-ripper/ adresinden indirebilirsiniz. 1.01mb'lık küçük ve basit bir program.
Herhangi bir yayın sitesinden radyo yayın URL'lerini elde edebilirsiniz ama bunun için en kolay winamp'ı kullanabiliriz. Winamp 3 veya üzeri bir sürüm olması işinizi kolaylaştırır. http://www.winamp.com

Hadi başlayalım;
Öncelikle winamp programı ile radyo yayınımıza ait adres bilgisi almalıyız. İnternet yayınlarının hepsi bildiğimiz Web sitesi URL'leri gibi bir url üzerinden yapılır. Her yayın kanalının bir adresi vardır. CastRipper programı bizden sadece yayın kanalına ait url'i ister. Bunun winamp ile kolayca alabiliriz.
Winamp'daki media library'ye giriyoruz, Burada Suthcast internet Radio'ya tıkladığımızda karşımıza tonla radyo çıkacaktır.



Bu kanalları direk tıklayarak dinleyebiliyoruz zaten. Kaydetmek istediğimiz müzik türüne göre bir tür seçiyoruz. Genre seçim kutusundan seçebilirsiniz.

Seçtiğiniz türe ait radyo kanalları listelenecektir. Birisine Çift tıkladığımızda playlist'imizde çalmaya başlayacaktır.Bu yayını kaydetmek için url bilgisini edinmemiz gerekir. Yayının üstüne sağ tıklayarak View File Info'ya tıklıyoruz.



Açılan pencerede url'yi aşağıda gördüğünüz gibi kopyalıyoruz.



Winamp ile işimiz bitti. Kapatabiliriz.
Şimdi CastRipper programını çalıştırıyoruz. Çok basit bir arayüzü var.
Ekranında yazdığı gibi Load Stream'a tıklayıp;



Kopyaladığımız stream urlsini yapıştırıyoruz. Ok'e tıkladıktan sonra Radyo yayınını almaya başlayacaktır program. Ancak kayıt etmeye başlamaz.
Start Ripping'e tıklarsak, ayar penceresi çıkacaktır karşımıza;



Kayıtın yapılacağı bir dizin bleirleriz, alt kısımda seçtiğimiz seçenek kayıt atlama kriteridir. Eğer dosya boyutuna göre derseniz belirlediğiniz boyutlarda dosyalar olarka kaydedecektir yayını. Eğer süre belirlerseniz yine belirlenen limite göre dosyalar üretilir. Son seçenekte ise çalan şarkıları parçalar. Eğer bu seçeneği seçersek yayında çıkan parçalar ayrı ayrı kaydedilir. En güzeli kaydedilirken dosya adları "Sanatçı - Şarkı adı" formatında kaydolur. Tabiki radyo reklamları ve spiker konuşmalarını da kaydetmekte. Ama bir yayını mp3player'iniza kaydedip istediğiniz gibi dinleyebilirsiniz.
Ben öyle yapıyorum..

Son olarak,


Stop ripping'e tıklayarak kayıtı durdurabilirsiniz.
Eğer durdurmazsanız diskiniz dolana kadar kaydeder....


Konu alıntıdır
blueghost Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla

Etiketler
calin, internet, radyolarindan, sarki

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:46 PM.


Desteklediklerimiz
Reseller Hosting, Dedicated Server, ahosting.biz, ozmena Forum, TVPano Forum, Xyeni, Number1Forum


Powered by vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO