Ana Sayfa   Forum   Bloglar   Albümler   Sinema   Yerli Dizi   Yabancı Dizi   Gruplar

AtaBB Forum   Türkçe-Turkish İngilizce-English

 Advanced Search

ATABB


Her Zaman Daha İyisini Arayanın

 

Geri Git   AtaBB Community > AtaBB Teknoloji > Teknoloji

Teknoloji Teknoloji haberleri, Windows, Linux, Unix ve Mac işletim sistemlerinde yaşadığınız sorunlar ve yenilikler

Konunun Derecesi - Google'a masöz girdi milyoner çıktı.

Cevapla
 
LinkBack Konu araçları
Eski 14-11-2007   #1 (permalink)
Braveheart
Co Administrator
 
Braveheart'ın Avatarı
 
User ID: 5
Giriş Tarihi: 22-10-2006
Mekan: İstanbul
Yaş: 28
Mesajlar: 1,261
Sinema/Movie : 2
Ruh Halim: Mutluyum
Standart Google'a masöz girdi milyoner çıktı

Google’ın yeni kurulduğu dönemde haftalık 450 dolar ve “bir miktar hisse'' karşılığında şirkette işe başlayan ABD’li kadının şimdi 10 milyon dolar serveti var.

52 yaşındaki ABD’li masöz Bonnie Brown, sekiz yıl önce yeni kurulan küçük bir teknoloji şirketinden iş teklifi aldığında önce tereddüt etti. Ancak eşinden yeni ayrılmıştı ve çalışması gerekiyordu. Bu yüzden istemeye istemeye de olsa, haftada 450 dolar maaş ve bir miktar şirket hissesi karşılığında işi kabul etti. Ve bugün toplam değeri 300 milyar dolar olarak hesaplanan Google’ın 41 numaralı elemanı olarak işe başlayan Brown, bu kararı sayesinde şimdi tripleks villasında lüks bir yaşam sürüyor.

O zaman 25 dolar olan hisseler, 2004’te şirket halka açıldığı zaman 170 dolara kadar çıkmıştı. Mali danışmanları Brown’a hemen elindeki hisseleri satmasını önerse de, ABD’li kadın onlara kulak asmadı.

“Hisselerin bir kısmını kötü günler için sakladım. Ama bozdurduğum her hisse zaten bir süre sonra kendisini tamamlıyordu'' diyen Brown, bütün hisselerini şimdi elden çıkarsaydı, bir hisseyi 664 dolardan satacaktı. Yani yaklaşık yüzde 900 kar edecekti.

Brown, Google çalışanlarının bir geleneği olarak elindeki hisselerin miktarını ve değerini açıklamasa da servetinin 10 milyon doları bulduğu tahmin ediliyor. Emeklilik günlerini Nevada’daki üç katlı villasında geçiren ABD’li kadının şimdi özel masözü bile var.

Google kurulduğu zaman, çalışanlarına para yerine hisse veriyordu. Şu anda şirkette çalışan ya da bir zamanlar çalışmış serveti 5 milyon dolar ve daha üstü olan tam 1000 kişi bulunuyor. Şirket, dünyada en fazla milyonerin çalıştığı kuruluş unvanını koruyor.


HABERTÜRK - Türkiye'nin En Büyük İnternet Gazetesi
__________________
Ya bir yol açın,ya bir yol bulun,ya da yoldan çekilin...
Braveheart Çevrimdışı  
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in TechnoratiFurl this Post!
Alıntı Yaparak Cevapla
Sponsor Bağlantılar
Cevapla

Etiketler
cikti, girdi, googlea, masoz, milyoner

Konu araçları

Gönderi Kuralları
Kendi yeni konularını düzeltemezsin
Kendi mesaj cevap yazamazsın
Kendi mesaj eklentilerini düzeltemezsin
Kendi mesajlarını düzeltemezsin

BB Kod Açık
[IMG] kodu Açık
HTML kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 03:59 AM.


Desteklediklerimiz
Reseller Hosting, Dedicated Server, ahosting.biz, Number 1 Forum, ozmena Forum


Powered by vBulletin® Version 3.7.3 Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO